Kennel Fjellrosa

Kennel Fjellrosa – bak dette navnet skjuler det seg en mann som var med å sette meget sterkt preg på utviklingen av den engelske setteren på 60- og 70-tallet, nemlig Kjetil Tveiti fra Rjukan.
Kjetil, en lidenskapelig jeger som tidlig fant interesse for hundejakt. Hans første hund Pan, ble parret med Tussa av Lyngbakke. Denne parringa resulterte blant annet i Leidy 66/6124 – ei avlstispe utenom det vanlige.
Leidy ble sendt til Danmark for å parre seg med en hannhund som var plukket ut av den danske setterklubben. Det var ikke så enkelt å komme seg dit med hund på den tiden. De reiste med båt fra Rjukan ned Telemarkskanalen og måtte vente i to måneder på at Leidy fikk løpetid. Når hun fikk det endelig, så ville ikke hannhunden parre seg. Den danske setterklubben måtte da finne en god erstatter og den fant de i INT NORD UCH Ørbæksgaards Gut DK251868T. En en mener dette ble den beste parringen som er gjort med en norsk engelsksettertispe.

Et korrekt hundeoppdrett tar mange år å bygge opp og sjansen for et bra resultat er relativt store hvis en hund med fremragende arvestoff stadig går igjen i begge foreldrenes stamtavler. Regelmessighet og fullkommenhet i nedarving av rasekjennetegnene blir større, jo mer ensartet materialet er. Avl, ja det kan gå alle veier og mye skal klaffe. For oss har det vært viktig å holde seg til blodlinjene etter Leidy. Sterk linjeavl og nytt blod fra de beste importer har gitt mange topphunder. Vil du vite mer om Kennel Fjellrosa og våre hunder kontakt dagens eiere, Audun Arild eller Jørn Jonassen